Bh. kadeti sutra igraju protiv Australije

Kovačević: Mladi košarkaši imaju maksimalne uslove za rad

E. Čaušević

Košarkaška kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra utakmicu osmine finala Svjetskog prvenstva u Španiji.

Naša selekcija jučer je pobjedom protiv Južne Koreje osigural drugu poziciju u grupi, te će u osmini finala ovog takmičenja snage odmjeriti protiv selekcije Australije. Za SportSport.ba govorio je direktor reprezentacija BiH, Siniša Kovačević, koji je kazao da su naši momci odigrali jako dobre utakmice u grupnoj fazi.

"Mislim da su momci odigrali jako dobro u grupi, dvije pobjede i jedan poraz je zaista sjajan rezultat. Takmičenje je teško utakmice su svakodnevno tako da je za očekivati da se desi takav pad kao što je to bilo protiv selekcije Francuske", rekao je Kovačević.

Utakmica protiv Australije igra se već sutra u dvorani Utebo u Zaragozi od 18:15 sati. Kovačević je otkrio da naš stručni štab već od sinoć vrijedno radi na pripremanju ekipe za novog protivnika.

"Već sad ulazimo iz grupne vaze u eliminacionu fazu, sada je svaka utakmica bitna i do sada je bila, ali sada više nema nazad. Naš stručni štab već od sinoć kada smo saznali ime protivnika vrijedno radi, imamo sve utakmice, skautiraju njihovu igru i pokušavaju da našu ekipu pripreme najbolje što je moguće u što ne sumnjam apsolutno. Reprezentacija Australije protekli godina je poznata u radu sa mlađim rezultatima uvijek su imali zapažene rezultate na Svjetskim prvenstvima. Vidjet ćemo, to je jedna utakmica, jedan dan, ako bi eventualno pobijedili to je sjajan rezultat ući među osam najboljih mislim da je to baš, baš dobar rezultat", dodao je Kovačević.

Kovačević je ostavio dosta dubok trag u reprezentaciji BiH kao košarkaš u kojoj je nastupao šest godina. Igrao je na tri Evropska prvenstva, te je uporedio atmosferu iz tog vremena i sada.

"Prošlo je dosta od vremena kada sam ja igrao, bila je dobra atmosfera, dobri igrači, dobri odnosi i dobro se radilo. Ono što sada vidim u ovom reprezentaciji barem sad među ovim momcima situacija je zaista sjajna. Oni su između sebe homogeni, drže se zajedno i to je prvi preduslov za dobar rezultat. Pored toga imaju zaista dobar stručni štab, pet-šet ljudi koji vode brigu o njima su sjajni stručnjaci. Imaju sve preduslove za dobar rezultat na ovom turniru, a to su ujedno pokazali prošle godine na EP-u, taj rezultat koji su oni ostvarili je nešto fantastično.

On je na kraju dodao da je Košarkaši savez Bosne i Hercegovine učinio sve kako bi ovoj selekciji, ali i ostalim osigurao maksimalne uslove za rad.

"Košarkaški savez BiH se potrudio, kako ovoj, tako i ostalim reprezentacijama da osigura maksimalne uslove koje je mogao. Dugo sam u košarci i mislim da im je osigurano sve ono što su tražili i što trebaju da dobiju", zaključio je Kovačević.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi