Kovačević: Možemo slaviti u Lukavcu

Trener KK Iskra Bugojno

Kovačević: Možemo slaviti u Lukavcu

S. Mlaćo

Košarkaši Iskre iz Bugojna u A-1 ligi nakon četiri odigrane utakmice imaju jednu pobjedu i tri poraza.

 Bugojanci ipak nisu nezadovoljni, a već za vikend očekuje ih gostovanje KK Lukavac iz istoimenog grada.

"Mislim da smo po kvaliteti iste ekipe. Ako budemo igrali kao protiv Proma i Jablanice mislim da možemo slaviti. Imali smo jednu domaću i tri gostovanje, te sada opet gostujemo. Trebali smo pobijediti Promo iz D. Vakufa, te je naš cilj opstanak u ligi i mislim po onom što smo vidjeli da neće biti problema za opstanak. U drugom dijelu šest utakmica igramo kući, a četiri gostujemo. Poslije Lukavca dolazi nam Travnik i možemo igrati u našem KSC-u s obzirom da smo kupili novi semfaor i obezbijedili grijanje. Kako smo upali u jednu ozbiljnu ligu, rastemo i kao klub organizaciono, te mislim da će biti sve bolje i bolje", kazao je za SportSport.ba trener KK Iskra Mujo Kovačević. 

Bugojanci su u novoj sezoni pojačani sa dva igrača KK Spars. 

"Zahvaljujemo se KK Spars iz Sarajeva na saradnji i tome što su nam dali dva igrača da igraju za nas. Mi ćemo gledati da se njima odužimo onoliko koliko mi možemo", dodao je Kovačević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi