Kovačević pred derbi sa Litvom: Sve je do nas

Kovačević pred derbi sa Litvom: Sve je do nas

S. Mlaćo

Nakon što su u nedjelju na svom parketu savladali Bihać (89:64), košarkaši Iskre u subotu igraju svoj meč sezone. Naime, bugojanski košarkaši u okviru 13.kola A-2 lige grupa Sjever  u goste će najvećem rivalu Litvi iz Banovića , a pobjednik ovog susreta gotovo sigurno će osvojiti prvo mjesto i sa te pozicije plasirati se  play off za plasman u A-1 ligu.

"Protiv Bihaća su moji igrači u prvom poluvremenu  ispoštovali  sve što smo radili i to prvo poluvrijeme smo dobili 25 razlike te faktički riješili utakmicu. Mi smo u ovoj cijelog ligi najkvalitetniji, ja to stalno ponavljam i sve zavisi od nas. Ako budemo svi zdravi neće biti problema", istakao je za SportSport.ba trener KK Iskra Bugojno Mujo Kovačević.

Bugojanci su nanizali pet pobjeda za redom, a u Banovićima će učiniti sve da nastave  niz i ispune svoje ciljeve. Vjeruju u sebe i svoje kvalitete.

 "Ja sam to rekao i nakon prošle utakmice da smo mi ovaj period iza Nove godine jako dobro iskoristili i naše trkačke sposobnosti dolaze do izražaja. Mi svaku ekipu jednostavno pretrčimo i onda se najbolje snalazimo u toj brzoj igri. Tu onda idu otvoreni i čisti šutevi, lagane asistencije i lagani poeni. Za Litvu se spremamo već dva-tri mjeseca i uglavnom se naši svi treninzi svode prema toj utakmici. Ja sam to rekao prije početka da ćemo dobiti pet-šest utakmica bez ikakvih problema, a ovdje u Bugojnu nismo izgubili već četiri-pet godina. Sve smo podredili toj utakmici u Banovićima i ako budemo na tom nivou mislim da neće biti problema. Hvala i našim navijačima, a ja se nadam da će u play off-u  naša dvorana biti skoro puna", dodao je Kovačević. 

Duel između Litve i Iskre igra se u subotu sa početkom u 19 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi