Kovačević: Vujošević računa na petoricu pojačanja

Direktor košarkaške reprezentacije BiH za SportSport.ba

Kovačević: Vujošević računa na petoricu pojačanja

D. Rakanović

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević danas je pušten na kućno liječenje, potvrdio je to direktor reprezentacije Siniša Kovačević koji je prošlog vikenda boravio u Beogradu u posjeti našem selektoru.  

"Selektor je danas izašao na kućno liječenje i u dobrom je stanju. On je vrlo zadovoljan kako to sve izgleda, doktori su vrlo zadovoljni. On će u narednom periodu biti na kućnom liječenju i mislim da sve to ide nekim svojim očekivanim tokom, kako se i svi nadamo", rekao je za SportSport.ba Kovačević i dodao da su selektor i stručni štab već počeli sa pravljenjem priprema za novembar kada počinju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. godine. 

U kvalifikacije naš nacionalni tim bi trebao ući pojačan za nekoliko igrača koji su propustili pretkvalifikacije ovog ljeta. 

"Razgovarali smo sa Kikanovićem, Stipanovićem, Miloševićem, Gordićem i Buzom u smislu nekog njihovog eventualnog dolaska i stavljanja na širi spisak od 24 igrača na koje selektor Vujošević računa, ali zvanični pozivi još uvijek nisu nikome upućeni", rekao je za SportSport.ba Kovačević i dodao: 

"To su otprilike igrači koji su više-manje potvrdili da bi bili na raspolaganju selektoru za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo".

Naša reprezentacija kvalifikacije počinje utakmicom protiv Rusije koju bi trebali ugostiti u sarajevskoj Skenderiji. Međutim, Skenderija još uvijek ne ispunjava nove standarde koje je propisala FIBA.

"Kako sada stvari stoje prvu utakmicu bićemo domaćini u Skenderiji. Unutar same dvorane potrebne su određene korekcije, ali imamo obećanje od čelnika Skenderije da će to biti ispunjeno, pa će samim tim Skenderija zadovoljavati uslove propisane FIBA-inim pravilima", rekao je Kovačević. 

Direktor reprezentacije je istakao da se radi na angažovanju novog naturalizovanog igrača nakon što je Alex Renfroe neslavno završio epizodu u nacionalnom dresu BiH. 

"Trenutno razgovaramo sa dva-tri igrača, ali to nije sa njima definitinvo riješeno tako da  nema potrebe da licitiramo sa imenima. Stručni štab će odrediti koji će to biti igrač od ovih koji su nama ponuđeni i kancelarija Saveza će pokušati što prije da završi svu proceduru. Neke stvari nisu samo do Saveza koji samo daje preporuku Ministarstvu civilnih poslova za dobijanje državljanstva i postoji određena procedura koja se mora ispoštovati", rekao je Kovačević i dodao: 

"Nisam siguran da ćemo moći računati na startu kvalifikacija na naturalizovanog igrača, odnosno da vremenski nećemo uspjeti okončati svu proceduru. Igrači se ne registruju sad za cijeli ciklus, tako da mi možemo i u decembru, januaru registrovati naturalizovanog igrača", zaključio je Kovačević. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi