Kragujevac pamti Jusufa, Gordić i bez šuta najbolji

Učinak bh. košarkaša u protekloj sedmici

Kragujevac pamti Jusufa, Gordić i bez šuta najbolji

M. Šljivak

Još jedna uspješna sedmica je iza naših košarkaša, a ponovo su se posebno istakli Jusuf Nurkić i Nemanja Gordić, koji nemaju konkurencije u ABA ligi...

Nurkić ispred svih, Gordić i dalje prvo ime Igokee

Jusuf Nurkić i dalje dominira u dresu Cedevite. Iako je u zagrebački tim ispao iz Eurocupa, naš košarkaš je u porazu od Lietuvos Rytasa ubacio šest poena uz četiri skoka. Ipak, u subotu je bh. mašina marširala Kragujevcem. Velike uvrede s tribina nisu pokolebale Nurkića, koji je navijače domaćeg tima utišao sa 16 poena i 15 skokova u uvjerljivoj pobjedi Cedevite. 

Nemanju Gordića šut protiv Szolnoka nije slušao. Usprkos tome, Gordić je u porazu njegove Igokee 79:72 ubacio 17 poena, te je imao devet asistencija. Gordić je i dalje prvo ime Igosa u ovoj sezoni ABA lige.

Sjajan nastup je u ABA ligi imao i Marko Šutalo. U porazu Zadra od skopskog MZT-a 78:69, sjajni šuter naše reprezentacije je ubacio 15 poena

Povratak Teletovića na parket

Nakon All-Star pauze ekipe u NBA ligi su ponovo aktivne. Mirza Teletović je u protekloj sedmici odigrao tri utakmice sa solidnim učincima. Turneju po Zapadnoj konferenciji Brooklyn Netsi su počeli u Salt Lake Cityju protiv Utah Jazza. U pobjedi Netsa 105:99, Teletović je ubacio osam poena uz tri skoka.

Zatim su Netsi gostovali ekipi Golden State Warriorsa. Poraženi su 93:86, a Mirza je imao četiri poena i četiri skoka u ovom susretu. Posljednji meč u Staples Centru protiv Los Angeles Lakersa Netsi su dobili, a Teletović je ubacio devet poena.

Zack nastupio za Bamberg i Panathinaikos

Zack Wright je ove sedmice odigrao dvije utakmice za dva različita tima. Prvo je u porazu Brose Basketsa od Sassarija ubacio sedam poena uz četiri skoka, da bi potom nakon potpisa za Panathinaikos odigrao i prvi susret za grčkog velikana. U pobjedi Zelenih nad Panioniosom ubacio je devet poena.

Solidni nastupi i ostalih reprezentativaca, Đedović traži formu

Nihad Đedović nakon povrede lagano traži formu. Nakon što je u susretu Eurolige protiv Lokomotiv Kubana ostao bez poena, u Bundesligi je u pobjedi nad Tubingenom Đedović ubacio četiri poena. 

Elmedin Kikanović je protekle sedmice ubacio devet poena u porazu Eniseya od Donetska, dok je Andrija Stipanović ubacio pet poena u porazu Trabzonspora od Efesa.

Jako dobar nastup je imao ponovo Muhamed Pašalić. U pobjedi Reimsa nad Saint Quentinom 89:76, Pašalić je ubacio 10 poena, imao je sedam asistencija i šest skokova. 

Miralem Halilović je u pobjedi Zagreba nad Vardom 89:72, ubacio 12 poena, te je imao devet skokova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.