Kraj za Široki u ABA ligi, Gordić presudio timu s Pecare

Široki ispao iza ABA lige

Kraj za Široki u ABA ligi, Gordić presudio timu s Pecare

M. Šljivak

Bh. derbi u posljednjem 26. kolu ABA lige odigrali su u Laktašima Igokea i Široki. Na kraju su Igosi slavili pobjedu rezultatom 69:60 , što za Široki znači oproštaj od ABA lige u narednoj sezoni.

Iako im je pobjeda bila neophodna, košarkaši Širokog su na kraju pognute glave napustili dvoranu u Laktašima. 

Nakon 10 minuta igre Široko je imao prednost od jednog poena 14:13, ali je u ostatku meča Igokea imala vodstvo. Tim iz Laktaša je na odmor otišao s tri poena prednosti, 31:28.

Treća četvrtina u ovom susretu je bila ključna. Igosi su ovaj dio igre dobili 22:14, pa se u posljednju dionicu ušlo sa 11 poena prednosti u korist Igokee, 53:42. 

Ova prednost je bila previše za nemoćne košarkaše Širokog, koji nisu uspjeli da ugroze prednost domaćeg tima, koji je na kraju slavio pobjedu, te je izbacio tim s Pecare iz ABA lige.

Nemanja Gordić je predvodio Igokeu s 22 poena u ovom duelu, dok je za Široki Young ubacio 23 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

S obzirom na to da je Zadar savladao Union Olimpiju na svom parketu 77:75, Široki se oprostio od učešća u ABA Ligi naredne sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.