Krajiški derbi Cazinjanima

Prva A1 liga košarkaša FBIH

Krajiški derbi Cazinjanima

M. Skaka

Duel košarkaša Cazina i Bihaća uvijek je nešto više od derbija. Tako je bilo i ovaj put, pravi rat se vodio cijeli tok susreta pod oba koša.

Mudrijom igrom u drugom poluvremenu zonskom odbranom i brzim kontranapadima. Prednost gostiju iz Cazina se iz minute u minutu povećavala a u jednom trenutku je iznosila i +15. Do zadnje minute domaćin je grčevito želio pobjedu ali iskustvo i bolji igrački kadar gostiju odolio je svim iskušenjima te uspiješno sačuvao stečenu prednost.

Poslije ove pobjede sa skorom od 8 pobjeda i 2 poraza Limometal je na čvrstoj drugoj poziciji iza ekipe Kaknja dok Bišćanima koji imaju samo 2 pobjede i 8 poraza slijedi žestoka borba za opstanak u nastavku prvenstva.

KK Bihać - KK Limometal 66:75
(13: 15, 19:18, 18:28, 16:14)
BIHAĆ - Dvorana Luke, gledalaca 300. Sudije: Hatibović-Hodžić (Sarajevo). Komesar: Duraković (Zenica)

KK Bihać: Gračanin, Mahmutović 2, Zirić 7, Dizdarević 10, Hamedović 6, Kulenović 18, Begatović, Pandžo, Musa 15, Bura 7, Pućurica.
Trener: Bahrija Kosatica
KK Limometal: Jakoviljević 17, Begić, Protić 15, Ćoralić, Kapić 13, Kovačević 14, Halkić, Halilović 4, Ćatović, Tatarević 12.
Trener: Saud Terzić

Krajem prošle sedmice košarkaši Limometala odigrali su i zaostalu utakmicu 9. kola u kojoj su na svom terenu slavili protiv Vogošće. U iznimno hladnoj dvorani i bez trojice standardnih igrača Kovačevića, Pejića i Halilovića Cazinski prvoligaš je lakše nego se to očekivalo došao do zaslužene pobjede i novih bodova. Kapitenski je odigrao Kapić postigavši 35 koševa.

KK Limometal - KK Vogošća 84:74
(30:18, 16:14, 16:17, 22:25)
Sudije: Nožinović i Sejdinović (Tuzla). Komesar: Ferizović (Bihać)

KK Limometal: Ćatović, Protić 16, Ćoralić 7, Jakovljević 12, Kapić 35, Halkić, Tatarević 13, Šepić. Trener: Saud Terzić
KK Vogošća: Hasanspahić 14, Alić, Selimović, Osmić, Hadžifejzović 15, Kurspahić 2, Aljović 32, Buljubašić 5, Alić 6. Trener: Ibro Jašarević

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.