Kreće borba za plasman u elitni rang

Okončano takmičenje u 1. košarkaškoj ligi RS

Kreće borba za plasman u elitni rang

M. Skaka

Nakon dvadeset i dva kola okončan je ligaški dio takmičenja u 1. košarkaškoj ligi RS, a četiri najbolje plasirane ekipe kroz Play Off boriće se za plasman u naredno izdanje Lige 14, elitnog razreda bosanskohercegovačke košarke.

Plasman u Play Off obezbijedili su Varda, Servicium, Radnik i Plus Građanjski. Po okončanju ligaškog dijela takmičenja Varda je bila uvjerljiva na čelu sa samo dva poraza i dvadeset pobjeda. Drugo i Treće mjesto pripalo je Servicijumu i Građanskom koji su ostvarili po 17 pobjeda i pet poraza, dok je posljednji voz za završnicu izmakao Bratuncu koji na gostovanju u pridoru u posljednjem kolu nije uspio doći do pobjede. Tako se u Play Off plasirao Građanski koji je imalo isti broj pobjeda (13), ali u međusobnom duelu imali bolju koš razliku od Bratunca.

Da stvar bude još gora po Bratunčane, samo deset minuta prije kraja susreta u Prijedoru imali su pobjedu u svojim rukama. Na početku zadnje četvrtine imali su 65:55, ali su taj period izgubili sa visokih 31:16 za konačnih 86:81 i pobjedu Prijedora koja ih je lišila plasmana u Play Off.

U polufinalu doigravanja sastaće se Varda – Građanski i Servicijum – Radnik, a utakmice će se igrati 10./11., 17./18. i eventualno 20./21. aprila dok je finale na programu 24./25. aprila i 02. i eventualno 4./5. maja 2010. godine.

1. ligu RS napustiće FinDo koji je već ranije odustao od takmičenja i Gacko koje je tokom sezone ostvarilo samo četiri pobjede. U zavisnosti od sastava i broja učasnika Prvenstva BiH za narednu sezonu postoji mogućnost da se u niži rang presele i desetoplasirani Rudar i devetoplasirani Glasinac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.