Krenulo Teletovića, Đedović nastavio sa sjajnim igrama

Učinak bh. košarkaša u protekloj sedmici

Krenulo Teletovića, Đedović nastavio sa sjajnim igrama

M. Šljivak

Protekla sedmica za naše košarkaše ponovo je bila jako dobra. Mirza Teletović je konačno dobio  veću minutažu, dok je Nihad Đedović ponovo imao jako dobre utakmice.

Mirza Teletović je u proteklih sedam dana odigrao tri utakmice za Brooklyn Netse u NBA ligi. Utakmice protiv Philadelphije 76ersa odgovarale su kapitenu naše selekcije. U susretu igranom 16. decembra Mirza je ubacio 11 poena u pobjedi svog tima, da bi potom u porazu od Washingtona ostao bez poena za samo devet minuta. Susret protiv Phile i poraz od 121:120 donio je izjednačenje rekorda karijere 18 poena, a sve poene je Mirza dao šutem za tri poena.

Nihad Đedović je za Bayern ponovo odigrao jako dobro. U susretu Eurolige protiv Galatasaraya (88:68), Nihad je ubacio 15 poena, te je dodao šest skokova i četiri asistencije. U Bundesligi je Bayern savladao Trier 76:69, a naš reprezentativac je u ovom susretu imao devet poena.

Play naše selekcije Zack Wright također je odigrao dvije utakmice u proteklih sedam dana. Bamberg je poražen od Žalgirisa 84:80, a Zack je ubacio četiri poena uz po šest skokova i asistencija. Skroman je bio u u Bundesligi gdje je u pobjedi nad Hagenom ubacio tri poena.

Jusuf Nurkić je u Eurocupu u pojedi njegove Cedevite nad Chalonom 75:71 ubacio 11 poena uz šest skokova, dok je u ABA ligi protiv Partizana imao nešto skromniji učinak od šest poena i šest skokova.

Bh. centri ovog vikenda nisu bili raspoloženi. Elmedin Kikanović je s Eniseyom slavio pobjedu nad Spartakom uz pet poena našeg reprezentativca, dok je Andrija Stipanović u susretu s Galatom za Trabzonspor ubacio šest poena.

Nemanja Gordić je u porazu Igokee od Khimkyja u Eurocupu ubacio sedam poena, a Marko Šutalo je za Zadar ubacio svega četiri poena u porazu od Olimpije.

Muhamed Pašalić je za Reims protiv Lillea ubacio 12 poena, te je imao ponovo sjajnih sedam asistencija, dok je Filip Adamović u porazu Ploistija u prvenstvu od Craiove ubacio osam poena, te je imao četiri asistencije i tri skoka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.