Krka i MZT slavili u gostima, Budućnost kući

Gosti dobro krenuli u 13. kolu

Krka i MZT slavili u gostima, Budućnost kući

Krka i MZT u gostima te Budućnost na svom parketu su pobjedama otvorili 13 kolo ABA lige. Krka je sa 63:55 savladala Szolnoki predvođena trojkom Bečirovič - Buljan - Hukić.

Prvu osjetniju prednost gosti su uspjeli napraviti u 27 minuti, kada poenima Bečiroviča odlaze na 33:41. Bećerovič je pogodio važnu tricu za 51:59, dok je Jasmin Hukić potvrdio pobjedu gostiju sa linije slobodnih bacanja.

Bečirovič je utakmicu zaključio sa 13 poena, 4 asista, Jasmin Hukić je dodao 11 poena, Buljan 10 uz devet skokova. U ekipi Szolnokija Warren je bio ubjedljivo najbolji sa 16 poena i 5 skokova.

MZT je u Kragujevcu, na krilima Carla Jonesa do kraja poluvremena stigao do 11 poena prednosti, što Radnički nikako nije mogao dostići u drugom dijelu. Sedam minuta prije kraja MZT je podigao svoju prednost na +14 i utakmica je tu pokazat će se na kraju bila definitivno prelomljena. Šve što su gosti morali uraditi u finišu, to je pogađati slobodna bacanja.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Na kraju je završilo 69:79, uz četvorku dvocifrenih na pobjedničkoj strani. Veteran Gečevski je ubacio 13 poena, Davis 12, Jones  i Lučić po 11. Lešićevih 20 i Marinovićevih 19 nije bilo dovoljno Radničkom.

U Budućnost je imala četvoricu dvocifrenih, tačnije trojicu sa po 14 poena (Šehovića, Mihailovića i Akindelea), dok je Ivanović bio najbolji sa 16. Mega Vizura je imala Radovića sa 21 poenom Miljenovića sa 16 i Jokića sa 13 poena, ali poraz 83:76 nije mogla izbjeći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.