Krka i Partizan sigurni domaćini

Košarkaši Krke i Partizana upisali su domaće pobjede u petom

Krka i Partizan sigurni domaćini

E. Škorić
Teme:

Košarkaši Krke i Partizana upisali su domaće pobjede u petom kolu ABA lige.

Krka je očekivano u Novom Mestu savladala MZT Skoplje. Domaći su slavili sa 85:52 i ni u jednom trenutku njihova pobjeda nije dolazila pod znak pitanja.

Imali su 23:15 nakon prve dionice, 43:31 na poluvremenu, da bi do kraja slavili sa čak 27 poena razlike.

Krku su predvodili Kastrati i Joksimović sa po 15 poena, dok je Booker ubacio poen manje. Na drugoj strani Simonovski je sa 10 poena bio jedini dvocifren. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Partizan je sa 86:77 bio bolji od Metalca iako su gosti iz Valjeva imali 23:12 vodstvo nakon prve dionice. Sjajna treća četvrtina (25:12) donijela je Partizanu na kraju drugu pobjedu, dok je Metalac na pet poraza. 

Andrić je u redovima crno-bijelih ubacio 18 poena, Milutinov 17, Luka Bogdanović 14 poena, a u timu Metalca Todorović i Kutlešić su meč završili sa po 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.