Krka iznenadila Partizan u Beogradu

ABA liga

Krka iznenadila Partizan u Beogradu

E. Škorić

Košarkaši Krke iznenadili su u Beogradu Partizan, te rezultatom 68:64 ostvarili pobjedu u drugom kolu ABA lige.

Krka je u Novom Mestu savladala Zadar u prvom kolu, a večeras je iznenadila Partizan. Crno-bijeli su bili veliki favoriti uoči utakmice, no slovenska momčad je na kraju slavila i tako mnoge iznenadila.

Gosti su nakon prve četvrtine vodili 17:15, a na poluvremenu je rezultat bio neriješen pošto je Partizan drugu dionicu dobio s dva razlike. Na odmor se otišlo pri rezultatu 31:31.

I treća dionica je okončana s pobjedom jednog tima od dva poena razlike. Krka je u trećoj četvrtini bila bolja sa 20:18. Uspjeli su gosti u zadnjoj dionici sačuvati prednost, te na kraju pobijediti sa 68:64.

Junak gostiju je bio Armstead sa 26 poena, Rojc je ubacio 13, a Hukić 12 poena. Murić je ubacio 22 poena u redovima Partizana, dok je Gagić dodao 13 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.