Krka prekinula nevjerovatnu seriju Crvene zvezde

ABA liga

Krka prekinula nevjerovatnu seriju Crvene zvezde

E. Škorić

Košarkaši Crvene zvezde doživjeli su prvi poraz u ABA ligi.

Zvezda je imala 20 uzastopnih pobjeda u regionalnom prvenstvu, no nije uspjela da nastavi seriju i protiv slovenačke Krke u Novom Mestu.

Domaći su već nakon prve dionice vodili 12 razlike - 25:13, ali su gosti iz Beograda uspjeli da smanje zaostatak do poluvremena, pa se na odmor otišlo kod rezultata 41:32.

Krka gostima nije dozvolila preokret, te je na kraju slavila sa 77:67. Za Zvezdu je ovo, dakle, prvi poraz i sada je na omjeru 20-1, dok je Krka upisala 11. pobjedu.

Hukić je predvodio Krku sa 20 poena, dok su Armstead i Booker ubacili po 18 poena. Kod Zvezde je najbolji bio Jenkins sa 13 poena, dok je Marcus Williams ubacio 12, a Kalinić i Blažič po 10 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.