Krka u posljednjim minutama susreta slomila otpor Širokog

Poraz našeg predstavnika u ABA ligi

Krka u posljednjim minutama susreta slomila otpor Širokog

U posljednjem susretu 18. kola ABA lige Krka je na svom parketu dočekala našeg predstavnika Široki. Domaćin je slavio 74:71.

Prvih deset minuta proteklo je u igri koš za koš. Široki je sjajno stajao na terenu u prvoj četvrtini susreta, a rezultat je nakon deset minuta igre bio 21:21. Nastavak je puno bolje otvorio naš predstavnik koji je serijom 7:0 došao do osjetnije prednosti. Krka se uspjela vratiti pa je rezultat nakon 20 minuta igre bio 39:37 za domaću ekipu. 

 

Prvih pet minuta nastavka donijelo je jako lošu igru obje ekipe, te smo u ovom periodu igre vidjeli svega šest poena, a rezultat je bio neriješen 41:41. 

 

Krka je porom došla do šest poena viška, ali je naša ekipa serijom 11:2 došla do vodstva 52:49. U posljednjih deset minuta Široki je ušao sa jednim poenom viška. Krka je međutim mnogo bolje i smirenije odigrala završnicu susreta, te je slavila 74:71.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Jaka Klobučar sa 21 poenom, dok je za Široki 15 postigao Ramljak. Dalibor Peršić postigao je tri poena. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.