Direktor KK Bosna

Krupalija: Osjetit ćemo finansijski udar, te rupu u budžetu

S. Mlaćo

Košarkaši Bosne Royal Jelly trenutno su lider Lige 10 za muškarce, a danas je u prostorijama ovog kluba održana i press konferencija za medije.

Prisutnim medijima obratio se Damir Krupalija, direktor KK Bosna koji je govorio o "slučaju Vučurović", zbog kojeg su popularni Studenti već odavno u žiži javnosti.

"Drago mi je da vas mogu obavijestiti da je sa sinoćnjim mailom "slučaj Vučurović" završen i dogovor koji smo postigli sa Nikolom prije nekih mjesec i pol dana je ispoštovan do kraja. Dobili smo notarski ovjerenu izjavu Nikole da povlači tužbu pred FIBA-e tribunalom i nadam se da će sve suspenzije vezane za ovaj slučaj u narednim danima biti skinute. Ovo je pozitivna stvar i nije kraj priče, a mi imamo još mnogo problema. Drugi slučajevi postoji pred opštinskim i kantonalnim sudom i mi radimo na tome da sa svim tim ljudima u najmanju ruku obavimo razgovor te da sa njima pokušamo napraviti neku vrstu van sudske nagodbe, kako bi se klub mogao takmičiti pod izvornim imenom. Ništa sa ovim nije završeno, a mi ćemo osjetiti finansijski udar i nismo to mogli odgoditi. Nastavljamo dalju borbu za totalni oporavak kluba i ovo je prvi u nizu koraka da bi se klub vratio tamo gdje pripada", kazao je direktor Krupalija. 

Krupalija se dotakao i samog finansiranja te troškova kluba.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Mi imamo tekuće troškove i pokušavamo da poslujemo sa nekim stvarima koje su drugdje normalne. Zatvorili smo finansijski prošlu sezonu, a da bi imali pozitivan efekat to mora biti u kontinuitetu. Sredstva koja su otišla Nikoli su sredstva koja su bila namijenjena za ovu takmičarsku sezonu i mi smo stvorili rupu u budžetu koju moramo nekako zakrpiti. Sada tu dolaze navijači i potencijalni sponzori, te ne možemo te rupe zatvarati prodajom ulaznica. Nama su navijači potrebni iz razloga da pokažemo da je ljudima stalo, te bih pozvao sve navijače Bosne da dolaze na sve utakmice i tako nam daju podršku", dodao je direktor popularnih Studenata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi