Krvavi obračun u Sofiji pripao Partizanu

Partizan slavio

Krvavi obračun u Sofiji pripao Partizanu

M. Šljivak

Košarkaši Partizana savladali su u 8. kolu ABA lige na gostovanju u Sofiji ekipu Levskog rezultatom 98:66.

Nakon prve dionice u kojoj je Partizan dominirao (21:17), susret je prekinut. Navijači domaćeg tima su fizički napali gostujući simpatizere, a nakon nešto dužeg prekida susret je ipak nastavljen.

Na odmor je Partizan otišao sa 10 poena prednosti (40:30), da bi nakon 30 minuta igre prednost porasla na plus 15, 68:53.

Pravu katastrofu je Levski doživio u posljednjoj dionici. Crno-bijelu su ovaj dio igre dobili (30:17), te su na kraju košarkaši iz Beograda zasluženo stigli do pobjede.

Nikola Milutinov sa 221 i Đorđe Gagić sa 20 poena su vodili Partizan do pobjede, dok je Ivanov kod domaćih ubacio 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.