KS BiH: Renfroe odstranjen iz reprezentacije

Zbog grubog prekršaja

KS BiH: Renfroe odstranjen iz reprezentacije

Piše: S. Mlaćo Powered by:
KS BiH obavještava javnost da je zbog teškog prekršaja timske discipline, koju je napravio u noći nakon izgubljene utakmice protiv Švedske, odlukom Stručnog štaba iz reprezentacije odstranjen 31-godišnji Amerikanac sa bh. pasošem, Alex Renfroe, pa je izvijesno da neće putovati sa ekipom u Slovačku i Armeniju.

Njegovo mjesto će zauzeti 19-godišnji Darko Talić.  A kao što je SportSport.ba pisao umjesto da odmara Renfroe se provodio sa atraktivnom manekenkom i voditeljicom Daniellom Mijatović.

Ova epizoda ne znači da će bh. reprezentacija odustati od borbe za plasman u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. godine, već najavljuje da će se u preostala dva sustreta protiv Slovačke, a naročito protiv Armenije, ekipa boriti do posljednjeg daha kako bi ostvarila željeni cilj.

Ovaj potez najavljuje novu praksu kada je u pitanju reprezentacija, da za nju mogu igrati samo oni koji su spremni da se žrtvuju za Bosnu i Hercegovinu, da poštuju timsku disciplinu i da u vremenu između treninga i utakmice ne ruše ono što se na treningu izgradi.

Bh. javnost očekuje da će zbog ovog prekršaja Renfrou biti oduzet i bh. pasoš.


Reprezentacija