KS Finske ne odustaje od Sulejmanovića

Nakon nastupa mladog reprezentativca za BiH

KS Finske ne odustaje od Sulejmanovića

KSBiH ovih dana prikuplja svu potrebnu dokumentaciju za Emira Sulejmanovića koja će biti potrebna za arbitražu kod Fibe po pitanju nastupa ovoga igrača za bh-reprezentaciju.  

Košarkaški savez Finske nije sa odobravanjem primio odluku Emira Sulejmanovića da nastupa u dresu BiH. Još manje im se svidio nastup ovog juniora Olimpije tokom "Šestoaprilskog turnira" u Sarajevu kada je Sulejmanović upisao prve minute u dresu naše U-18 selekcije.

 

Početkom naredne sedmice ovaj igrač bi trebao doputovati u Sarajevo zbog potpisa na svu potrebnu dokumentaciju KSBiH, koja se po ovom pitanju mora prezentovati Arbitražnoj komisiji Fibe.

 

Uz potpis Sulejmanovića, saglasnost našeg saveza i uz veoma bitnu činjenicu da je Sulejmanović nastupao samo za U-16 Finske (EP u Makedoniji prošle godine) nadamo se da će ishod i ovog pitanja biti riješen pozitivno po tim U-18 BiH, koji će pod vodstvom selektora Nenada Markovića ove godine nastupati na EP u Sarajevu U-18 (divizija B) od 9. avgusta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.