KSBiH dao otkaze svim selektorima

Katastrofalna finansijska situacija u kući košarke

KSBiH dao otkaze svim selektorima

Upravni odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine odlučio je da će se raskinuti ugovori sa svim selektorima.

Naime, nije tajna da se Košarkaški savez Bosne i Hercegovine nalatzi u katastrofalnoj finansijskoj situaciji, u koju je upao nakon godina lošeg vođenja ove institucije, te nedovoljne brige nadležnih institucija.

"Odluka je Upravnog odbora da se raskidaju ugovori sa svim selektorima, ali to ne znači da pojedinim trrenerima neće biti ponuđeno potpisivanje novih", rekao je potpredsjednik KSBiH Nihad Imamović za Dnevni avaz.

Ovakva odluka obrazložena je činjenicom da KSBiH nema novca da plaća selektora u vremenu kada nema kvalifikacionih utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti