KSBiH u četvrtak donosi konačnu odluku o Petroviću

Petrović vjerovatno odlazi

KSBiH u četvrtak donosi konačnu odluku o Petroviću

M. Šljivak

Upravni odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine održat će u četvrtak sjednicu na kojoj će se raspravljati o trenutnim dešavanjima u KSBiH.

Najvažnije pitanje na sjednici je svakako eventualni ostanak Ace Petrovića na klupi košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Petrović je nedavno postavio svoje uvjete za ostanak na klupi, ali zbog nedostatka novca u Savezu, hrvatski stručnjak gotovo izvjesno neće u budućnosti predvoditi naš nacionalni tim, jer su za KSBiH njegovi zahtjevi preveliki.

Tako će vjerovatno naša selekcija u kvalifikacije za naredno Evropsko prvenstvo ući sa novim selektorom. Prema nekim nezvaničnim informacijama do kojih smo uspjeli doći, klupu naše selekcije bi mogao preuzeti trener Igokee Dragan Bajić.

Ipak, tek nakon što se riješi "slučaj Petrović", biće poznata imena njegovih eventualnih nasljednika na klupi košarkaške reprezentacije BiH, a šanse da Aco ostane na klupi su izuzetno male.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.