KSBiH zbog duga izbačen iz prostorija?!

Nastavlja se potonuće bh. košarke

KSBiH zbog duga izbačen iz prostorija?!

Nastavlja se farsa koja traje godinama i koja se zove Košarkaški savez Bosne i Hercegovine.

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine u četvrtak je izbačen iz svojih prostorija u ulici Ćemaluša, zbog neplaćenih dugova vlasniku objekta, Energoinvestu.

"Savez je godinama koristio prostor u vlasništvu firme Energoinvest, koji nam je i neuvjetan i preskup. Zbog toga smo našli novi u blizini Narodnog pozorišta, ali smo iz Energoinvesta dobili obavještenje da nam zbog dugovanja na ime kirije ne dozvoljavaju da iznesemo stvari iz zgrade" kaže generalni sekretar KSBiH Harun Mahmutović za Dnevni avaz.

Energoinvest je blokirao iznošenje imovine Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, jer ovaj strukovni savez duguje ovoj kompaniji oko 50.000 KM, a nema načina da izmiri dugovanja.

Ovo je samo jedan u nizu šamara košarci u Bosni i Hercegovini, koja je od nekad trofejnog sporta u našoj zemlji došla u situaciju da se klubovi gase, (KK Sloboda), a da KSBiH više nema ni prostorija.

Osim toga, ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine neće učestvovati u kvalifikacijama za odlazak na Evropsko prvenstvo 2013. godine, jer KSBiH nema novca da finansira pripreme i odlazak?!

KSBiH godinama vode uglavnom nesposobni ljudi, koji su košarku u Bosni i Hercegovini srozali na samo dno. Od domaćeg prvenstva klubovi redovno odustaju, gase se ili prelaze u amaterske lige, reprezentativne selekcije nemaju novca za pripreme i odlazak na takmičenja, a evo sad i Savez više nema prostorija. Doduše, ovo posljednje možda je sada i najmanje važno, jer ovakav KSBiH sa ili bez prostorija teško da može spasiti bh. košarku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.