Kuzmić: Teletović i Lampe su najbolji centarski par u Španiji

Pravi mali BH-kamp u Malagi

Kuzmić: Teletović i Lampe su najbolji centarski par u Španiji

Ognjen Kuzmić se još uvijek nalazi u Malagi gdje trenira sa još dvojicom košarkaških reprezentativaca A-tima BiH. Sa Kuzmićem su Nedžad Sinanović i Nemanja Mitrović.   

Ako ovom trojcu dodamo još i Dejana Todorovića, onda zaista možemo konstatovati da je u Malagi već sada oformljen reprezentativni kamp BiH. 

 

"Da treniramo zajedno sa Todorovićem i sa našim trenerima iz Zenice, Zlatkom i Denisom Sedićem. Kvalitetno radimo i mogu vam reći da sam zaista zadovoljan. Prvotimci su završili sezonu pa su otišli svojim putem, a mi smo tu sa još nekim igračima koji su ostali i treniramo", govori za SportSport.ba 215 cm visoki centar u danima kada uživa u zvaničnom pozivu od strane selektora Petrovića. 

 

Naravno da nas je najviše interesovao status ovog 22-godišnjaka u Unicaji. Da li iz filijale ove ekipe Rincona slijedi povratak u prvi tim euroligaša iz Malage ?

 

"Trenutno nemam pojma šta će biti sa mnom, čekam da mi neko nešto kaže, ali za sada ništa. Kada je u pitanju reprezentacija, mogu reći da mi je jako drago što sam na spisku, sad na meni ostaje da se izborim medju 12 igrača. Za Mitrovića mislim da se radi o odličnom šuteru, a Sina (N. Sinanović op.a) je u posljednjih nekoliko tekmi pokazao da može odlično igrati i da će našoj reprezentaciji biti od velikog značaja."

 

Uz treninge Kuzmić prati i play-off Endesa lige, a pogotovo duel Caje Laborala i Real Madrida.

 

"Ja navijam za Caju, volio bih da osvoje, a trenutno, po mom mišljenju imaju najjaču centarsku liniju ovdje. Teletovića i Lampea teško da može neko zaustaviti."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.