Kvarner velikim preokretom u finišu savladao Čelik

Ženska Regionalnoj liga u košarci, 10.kolo

Kvarner velikim preokretom u finišu savladao Čelik

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika u okviru 10. kola MŽRKL-a večeras u zeničkoj Areni pred 300 gledatelja dočekale ekipu Kvarnera iz Rijeke. Ovo je ujedno bilo i posljednje kolo prvog dijela takmičenja, a prije ove utakmice, obje ekipe su osigurale plasman u narednu rundu takmičenja.

Zeničanke su prije utakmice imale skor od tri pobjede i četiri poraza, dok su gošće iz Hrvatske imale omjer pet pobjeda i dva poraza.

Utakmicu su bolje otvorile domaće košarkašice, koje su u prvoj četvrtini, zahvaljujući Aidi Kalušić imali prednost od nekoliko poena razlike, na kraju prve četvrtine bilo je tri poena razlike za Zeničanke 13:10. 

Drugi period donio je izjednačenu igru, ali su domaće košarkašice u finišu druge četvrtine zahvaljujući Zvjezdani Gagić, koja je pogodila dvije uzastopne trojke na odmor otišle sa plus sedam 35:28.

Nakon poluvremena, u trećem periodu Zeničanke su povećale razliku, tako su zahvaljujući Aldijani Iriškić treći period završile sa plus 11 poena, 53:42 u korist Čelika. Izabranice Slobodana Kecmana u posljednji period su ušle sa dobrom zalihom, međutim ekipa iz Rijeke je u 33. minuti serijom 11:0, zahvaljujući Zovki i Serić izjednačile rezultat na 53:53.

U posljednje četiri minute utakmice ušlo se s rezultatom 55:55, domaće košarkašice bile su dosta nervozne, dok je ekipi Kvarnera u posljednjoj četvrtini proradio šut, te su pogodili skoro sve što su šutali na koš Zeničanki.

Kvarner je u 37.minuti trojkom Ivane Blažević došle u vodstvo 57:60, da bi košem Ivane Šerić 50 sekundi prije kraja otišle na plus sedam razlike što je bilo nedoknadivo za Zeničanke. Konačni rezultat utakmice bio je 57:64 za Kvarner, kome je ovo bila šesta pobjeda u ligi.

Najbolje u redovima pobjedničke ekipe bile su Monika Tomljenović sa 17 poena i sedam skokova, Ivana Blažević dodala je 11, a Barbara Perić 10 poena. Kod Zeničanki najbolje su bile Aldijana Iriškić sa 16, Nataša Popović sa 11 poena i 12 skokova, te Aida Kalušić sa 10 poena i pet skokova.

Ekipe Kvarnera i Čelika nastavljaju takmičenje u Regionalnoj ligi, koje počinje već naredne srijede

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Čelik-Kvarner 57:64 (13:10, 22:18, 18:14 i 4:22)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.