KŽK Čelik na korak od odbrane titule

Zeničanke ubjedljive protiv Jedinstva

KŽK Čelik na korak od odbrane titule

D. Kurbegović

Košarkašice zeničkog Čelika večeras su u Areni dočekali ekipu Jedinstva iz Tuzle u derbiju osmog kola. Zeničanke su još jednom pokazale svoju nadmoć, te su lagano pobijedile mladu i perspektivnu ekipu Jedinstva.

Zeničankama je ovo bila sedma pobjeda u osam odigranih kola, te su na korak od odbrane titule, a budući da posljednja dva kola igraju protiv realno slabijih ekipa, onda se može očekivati i definitivna potvrda odbrane dvostruke titule kada je u pitanju ekipa iz Zenice, koja posljednjih godina dominira u ženskoj košarci.

Konačni rezultat večerašnje utakmice glasio je 79:54 (25:13, 18:16, 17:13 i 19:12) za Čelik. U redovima domaće ekipe posebno se istakla fenomenalna Nataša Popović sa 23 poena, 15 skokova i šest blokada, Jelena Jovanović je dodala 15, dok je Aldijana Iriškić postigla 12 poena. Kod Jedinstva jedine dvije košarkašice raspoložene za igru bile su Jasmina Ahmetbegović sa 16 poena i 12 skokova, te mlada Melisa Brčaninović sa 16 poena i 11 skokova.

U narednom kolu Čelik gostuje kod Brčanke, dok će Jedinstvo na svome terenu dočekati Play Off u derbiju devetog kola Lige 6 za košarkašice.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.