KŽK Čelik nakon produžetaka do pobjede nad Play Offom

Liga 11 za košarkašice, 17.kolo

KŽK Čelik nakon produžetaka do pobjede nad Play Offom

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika večeras su u zeničkoj Areni pred oko 200 gledatelja dočekale ekipu Play Off iz Sarajeva. 

Bio je ovo derbi 17.kola, jer su se susrele prvoplasirana i trećeplasirana ekipa na tabeli. Kao što se i očekivalo bila je to veoma neizvjesna i uzbudljiva utakmica u kojoj su se ekipe smjenjivale u vodstvu. Na kraju u veoma neizvjesnoj utakmici, nakon produžetaka slavila je ekipa Čelika rezultatom 90:89.

Prvu četvrtinu domaće su odigrale veoma dobro, vodile su čitav period, a na kraju je završilo 21:20 za Čelik, u drugoj četvrtini ista slika na terenu, nijedna ekipa se nije mogla odlijepiti s više poena razlike. Na poluvrijeme se otišlo s vodstvom Čelika rezultatom 33:31. Kada je u pitanju prvo poluvrijeme njega su obilježila Adijana Iriškić u redovima domaće ekipe, te Anđela Delić u redovima ekipe iz Sarajeva.

Treći period gošće su odigrale bolju odbranu u napadu su zaustavile Aldijanu Iriškić, tako da je treći period završen rezultatom 49:50 za ekipu Play Offa. U posljednjih 10.minuta ekipa viđena je dosta neizvjesna košarka, s dosta grešaka i promašenih zicera u napadu. Na pet minuta prije kraja utakmice izabranice Gorana Loje imale su tri poena prednosti kod rezultata 67:70. Međutim trojkom Anide Ćorovića uz faul Zeničanke se vraćaju u utakmicu, te preuzimaju vodstvo 72:70 četiri minuta prije kraja.  Prava drama je viđena u posljednjim trenucima utakmice Zeničanke su imale prednost 78:76 2.5 sekundi prije kraja, zatim je gostujući trener Goran Lojo tražio minut odmora, da bi nakon toga u posljednjoj sekundi sa zvukom  sirene pogodila Nikolina Džebo za 78:78 i produžetke.

U produžecima gošće su imale prednost radi šireg rostera i većeg izbora kvalitetnijih igračica, minutu prije kraja dodatnih 5. minuta rezultat je glasio 84:83 za Čelik. Veliko srce i borba izabranica Slobodana Kecmana na kraju su donijele pobjedu domaćoj ekipi rezultatom 90:89. igračica odluke u posljednjim sekundama bila je kapiten domaće ekipe Aldijana Iriškić, koja je pogodila tri od četiri slobodna bacanja.

Konačni rezultat 90:89 (21:20, 22:21, 16:19, 19:18 12:11) za ekipu Čelika.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u domaćoj ekipi: Anida Ćorović je upisala 24 poena, uz četiri skoka i šest asistencija, Aldijana Iriškić je ubacila 20 poena uz osam skokova i 10 asistencija, Nedžla Kovačević je postigla 23 poena uz sedam skokova. Kada je u pitanju ekipa Play Offa Amerikanka Ceazer je ubacila 25 poena uz osam skokova, Anđela Delić je ubacila 21 poen uz 10 skokova, dok je Nikolina Delić ubacila 20 poena.

Čeliku je ovo bila 14 pobjeda uz dva poraza, dok je večerašnji poraz bio ujedno prvi ekipi Play Offa, uz 14 pobjeda.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi