KŽK Čelik napuštaju trener i najbolje igračice

Naredne sezone bez seniorske ekipe

KŽK Čelik napuštaju trener i najbolje igračice

D. Kurbegović

Već nekoliko puta smo pisali i upozoravali na lošu situaciju u zeničkom sportu. Budžet od 550.000 KM za sve sportske klubove u 2017. godini je mizeran za grad kakav je Zenica, te brojne sportske kolektive i pojedince.

Na svojoj koži smanjenje sredstava, odnosno transfera za sport najviše će osjetiti KŽK Čelik, OKK Čelik i RK Čelik. Najviše će svakako ispaštati ženski košarkaški klub, koji kako saznaje SportSport.ba, naredne sezone neće igrati najjači rang takmičenja u seniorskoj ekipi.

Najuspješniji sportski kolektiv u Zenici polako odlazi u zaborav. Tome u prilog idu informacije, da je klub već napustio sigurno najbolji stručnjak kada je u pitanju ovaj sport u našoj zemlji. Slobodan Kecman nakon nekoliko sezona u Zenici, gdje je osvojio sve što se može osvojiti odlazi uzdignuta čela iz Zenice, ali i razočaran načinom na koji se rastaje od košarkašica Čelika.

Podsjetimo da su Zeničanke prošle sezone s najmlađom ekipom u historiji kluba igrale finale Kupa i prvenstva BiH, a ovaj klub je perjanica kada su u pitanju igračice u omladinskom selekcijama.

Heljić, Reljić, Kovačević, Kahrić, Bučuk, Ćorović, Ćehajić napuštaju klub, dok će se od košarke oprostiti i najbolja igračica iz prošle sezone, kapiten Aldijana Iriškić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Najtalentovanija ekipa u BiH, djevojke od 16 i 17 godina, koje su prošle sezone napravile bum u seniorskoj konkurenciji ostaju bez kluba. Igračice su primorane da napuste Zenicu i svoj klub jer nemaju gdje igrati košarku. Kakva je perspektiva ovoga sporta u Zenici veliko je pitanje, a posebno za mlađe košarkašice Kengura i BH Starta. Vjerovatno će kroz par godina i njima biti nužno da napuste svoj klub i grad, jer ovdje nemaju uslova za razvoj i dalje usavršavanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi