KŽK Čelik osvojio treće mjesto u Mađarskoj

Tamara Kapor najbolja igračica turnira

KŽK Čelik osvojio treće mjesto u Mađarskoj

D. Kurbegović

Proteklog vikenda košarkašice Čelika nastupile su na Sio Kupu u mađarskom Szeksardu. U izuzetno jakoj konkurenciji Zeničanke su na kraju zauzele treće mjesto. Stručni štab aktulenog prvaka i osvajača Kupa Bosne i Hercegovine iskoristio je gostovanje u Mađarskoj da dodatno uigra ekipu s obzirom da je tokom ljetne pauze bilo dosta promjena u igračkom kadru. 

Na turniru su izabranice Slobodana Kecmana odigrale tri utakmice. U prvoj utakmici protiv domaćina Atomeromu upisale su poraz 82:64. Drugog dana ekipa Čelika je savladala PEAC iz Pečuja sa 65:64, dok su posljednjoj utakmici turnira poražene od rumunske ekipe ASC Sepsi 82:57. 

Nova igračica Čelika Tamara Kapor na turniru je proglašena za najbolju igračicu Čelika, a ujedno je bila i najbolji strijelac turnira sa 63 poena.

Narednog vikenda, u subotu i nedjelju u Zenici se održava 6. Međunarodni memorijalni turnir "Amna Fazlić". Pored domaćina, ekipe Čelika nastupit će Medvešćak, Budućnost i Atomerom Sekszard. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije