KŽK Čelik savladao prvoplasirani Radivoj Korać

MŽRKL, Superliga, 4. kolo

KŽK Čelik savladao prvoplasirani Radivoj Korać

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika večeras su u zeničkoj Areni pred oko 300 gledatelja u okviru 4.kola Superlige u MŽRKL-u dočekale ekipu Radivoj Koraća iz Beograda. Bio je to duel prije ove utakmice posljednjeg i prvog na tabeli, Zeničanke su u večerašnji duel ušle sa skorom 1-6, dok je Radivoj Korać imao 6-1.

Ko je večeras bio nazočan u Areni nije se pokajao nimalo, sjajna košarka, mnogo preokreta, neizvjesna završnica i na kraju velika pobjeda domaće ekipe.

Utakmicu su bolje otvorile gošće, koje su nakon 6.minuta igre imale vodstvo 2:8, međutim do kraja prve četvrtine domaće košarkašice zahvaljujući sjajnoj Aidi Kalušić preokrenule su rezultat, te su četvrtinu riješile u svoju korist 16:14. Druga četvrtinu su bolje otvorile Zeničanke, koje su poenima Aldijane Iriškić u 15.minuti imale prednost od šest poena 28:22. Serijom od 11:0 ekipa iz Beograda u 18 minuti okreće rezultat na svoju stranu 28:33. Do kraja prvog poluvremena zahvaljujući Tamari Kapor domaće košarkašice hvataju priključak, te se na odmor otišlo minimalnim vodstvom Radivoj Koraća 35:37.

U trećoj četvrtini vidjeli smo izjednačenu i sjajnu igru obje ekipe u 24. minuti bilo je 40:41 za Radivoj Korać, a četvrtu ličnu grešku je dobila prvi playmaker domaće ekipe Anđelika Mitrašinović. Svi su mislili da će se to odraziti na igru Zeničanki, ali to nije bilo tako. Utakmica je faktički prelomljena u posljednje četiri minute, kada je Čelik poenima Tamare Kapor otišao na plus devet 69:60, što je bila najveća prednost koju je jedna ekipa imala na utakmici. Mala drama je viđena u posljednjih 30 sekundi utakmice, gostujuće košarkašice koševima Bučevac dolaze na 74:72, na 22.sekunde do kraja, ali za razliku od većine utakmica u ovoj sezoni, domaće košarkašice su uspjele sačuvati prednost i ubilježiti drugu pobjedu.Konačni rezultat glasio je 78:74 za Čelik.

U redovima pobjedničke ekipe briljirala je bivša igračica Radivoj Koraća, koja od ove sezone nosi dres kluba iz Zenice, sjajna Tamara Kapor je ubacila 21 poen, odlična je bila i Nataša Popović sa 18 poena, te Aida Kalušić sa 16 ubačenih poena. Ne treba zaboraviti ni učinak Nedžle Kovačević koja je ubacila osam poena, ali svi su bili izuzetno važni ,te u posljednjoj četvrtini.

U ekipi Radivoj Koraća, Lidija Vučković je postigla 16, Anja Spasojević 15, te Nataša Bučevac i Sanja Mandić po 13 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Večerašnjim trijumfom košarkašice Čelika produžile su nadu da se u posljednja dva kola mogu dokopati četvrte pozicije koja vodi na final-four, za to će im trebati dvije pobjede, te da im se poklope ostali rezultati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi