KŽK Čelik u Areni ubjedljiv protiv Brčanke

Liga 11 za košarkašice, 15.kolo

KŽK Čelik u Areni ubjedljiv protiv Brčanke

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika i Brčanke večeras su u zeničkoj Areni pred 100-tinjak gledalaca odigrale utakmicu 15. kola Lige 11 za košarkašice. Zeničanke su ovu utakmicu ušle kao favoritkinje, što su i opravdale na terenu. Izabranice Slobodana Kecmana kontrolisale su utakmicu od prve do zadnje minute, te je bilo samo neizvjesno s kojom razlikom će na kraju završiti utakmica u korist domaće ekipe.

Nakon prve četvrtine bilo je 23:10 za Čelik, a na poluvrijeme se otišlo s prednošću od  21 poen razlike 45:24. U nastavku ista slika na terenu, Zeničanke povećavaju svoju prednost iz minute u minut. Na kraju trećeg perioda bilo je 53:35 za domaće košarkašice.

Trener Čelika Slobodan Kecman priliku za igru dao je svim košarkašicama u drugom poluvremenu, a konačni rezultat glasio je 84:49 (23:10, 22:14, 18:11, 21:14) za Čelik. Najbolje u pobjedničkoj ekipi bile su:

Heljić s 18 poena, 10 skokova i pet asistencija, Kovačević je imala 15 poena devet skokova i sedam asistencija, dok je Anida Ćorović ubacila 14 poena uz četiri asistencija. Kada je u pitanju ekipa Brčanke jedina raspoložena za igru bila je Kajtaz s 19 poena, devet skokova i šest asistencija.

Čeliku je večerašnji trijumf bio 12 u sezoni uz dva poraza, te su trenutno drugoplasirane na tabeli, dok Brčanka ima četiri pobjede i devet poraza, te su trenutno na osmoj poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi