KŽK Čelik u Banjoj Luci bolji od Orlova

Liga 11 za košarkašice, 16.kolo

KŽK Čelik u Banjoj Luci bolji od Orlova

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika večeras su u Banjoj Luci slavile vrijednu pobjedu nad domaćim Orlovima rezultatom 68:77 (25:21, 12:16, 16:13, 15:27). Bio je ovo duel druge i četvrte ekipe na tabeli, a Zeničanke su novom pobjedom učvrstile drugu poziciju na tabeli.

Ipak domaće košarkašice večeras su odigrale dobro tri četvrtine, ali su u posljednjoj posustale, te su izabranice Slobodana Kecmana slavile tešku, ali i zasluženu pobjedu

Čelik je gostujuću pobjedu slavio na krilima kapitena ekipe Aldijane Iriškić koja je postigla 22 poena uz četiri skoka i pet asistencija, veoma dobre bile su i Ćorović sa 16 poena, Kovačević s 12 poena i 13 skokova, te Heljić s 10 poena i pet skokova.

U redovima domaće ekipe Orlova najefikasnije su bile Radenović s 20 poena i pet skokova, Zeljković je imala 15 poena, te Sobot 12 poena i šest skokova.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Čeliku je ova pobjeda bila 13 ukupno u ovoj sezoni uz dva poraza, dok je ekipa Orlova zabilježila devet pobjeda, a večerašnji poraz bio im je peti u ovoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije