KŽK Čelik u derbiju bolji od Play-offa

Pobjeda Čelika

KŽK Čelik u derbiju bolji od Play-offa

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika večeras su u zeničkoj Areni ostvarile i drugu pobjedu u okviru Lige 6 za košarkašice.

 Izabranice trenera Slobodana Kecmana u derbiju ovoga kola, pobijedile su veoma dobru ekipu Play-offa iz Sarajeva, koja će uz Jedinstvo iz Tuzle biti konkurent Zeničankama za naslov prvaka. Čelik je u ovoj utakmici bio lišen usluga ponajbolje igračice Aide Kalušić, koja se povrijedila u prošloj utakmici protiv Rudara.

Domaće košarkašice do pobjede rezultatom 72:66  predvodila je Irma Rahmanović sa 22 poena i 15 skokova, sjajna je bila i Nataša Popović sa 20 poena i devet skokova, te Jelena Prvulović s 13 poena i pet asistencija. U redovima ekipe iz Sarajeva, Nikolina Džebo je ubacila 18 poena, dok je Marina Džinić postigla 16 poena.

Zeničanke nakon dva odigrana kola imaju skor od dvije pobjede, dok je Play-offu ovo prvi poraz nakon pobjede u prvom kolu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.