KŽK Čelik u finalu prvenstva nakon pobjede nad Banovićima

Polufinale play offa za prvaka u košarci za žene

KŽK Čelik u finalu prvenstva nakon pobjede nad Banovićima

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika večeras su u zeničkoj Areni pred oko 300 gledatelja dočekale ekipu Banovića u drugoj utakmici polufinala play off-a za košarkašice.

Zeničanke su u subotu u Banovićima napravile iznenađenje i pobijedile domaćina, a večeras su u Areni sjajnom igrom potvrdile plasman u finale prvenstva, gdje će igrati protiv sarajevskog Play-offa.

Zanimljivo da je ekipa Banovića u regularnom dijelu prvenstva obje utakmice pobijedila Čelik, ali su izabranice Slobodana Kecmana u pravo vrijeme uhvatile pravu formu, te su u doigravanju u dvije utakmice izbacile favorizirane Banovićanke.

Večeras su domaće košarkašice od prve minute kontrolisale utakmicu, vodile su od prve do zadnje minute, s malim oscilacijama, ali nedovoljnim da bi gošće preokrenule rezultat u svoju korist. Prva četvrtina bila je veoma zanimljiva, domaće košarkašice su čitavo vrijeme vodile, te su okončale prvi period rezultatom 23:19. U drugoj četvrtini izabranice Slobodana Kecmana odigrale su veoma dobru i agresivnu odbranu, tako da su povećale svoje vodstvo, koje je na kraju druge četvrtine iznosilo plus 12 poena razlike 42:30.

Nakon odmora, gošće su na početku treće četvrtine zaigrale nešto bolje, te su serijom 9:0 stigle na samo tri poena zaostatka 42:39, ali to je bilo sve što su večeras napravile u Zenici. Zahvaljujući s pet vezanih poena, Aldijana Iriškić vraća osam poena razlike za Zeničanke, a treći period je okončan rezultatom 62:47 za domaće košarkašice.

U posljednji period ušlo se s prednošću domaćih košarkašica s plus 15 poena razlike, što je bio jasan znak da će pobjeda i plasman u finale otići na stranu domaćina. Na kraju je bilo zasluženih 81:64 (23:19, 19:11, 20:17, 19:17) za ekipu Čelika.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci, u pobjedničkoj ekipi sjajne su bila Anida Ćorović s 24 poena, Aldijana Iriškić je dodala 22 poena uz šest asistencija, Sara Heljić je imala 14 poena i 12 skokova, dok je Andreana Reljić dodala 10 poena uz 12 skokova. Kada je u pitanju ekipa Banovića, Danira Musić je ubacila 18 poena, dok je Dajana Bugarin ubacila 14 poena uz osam skokova.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Košarkašice Čelika napravile su veliki uspjeh, te su nakon plasmana u finale Kupa, sada ostvarile i plasman u finale prvenstva, a uspjeh je sigurno veći znajući da ove sezone igraju s najmlađom ekipom u ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti