KŽK Čelik uvjerljivo pobijedio Mladi Krajišnik

Polufinale košarkaškog Kupa za žene

KŽK Čelik uvjerljivo pobijedio Mladi Krajišnik

D. Kurbegović

Ovog vikenda u zeničkoj Areni na programu je završnica Kupa u ženskoj košarci. Pored domaćeg Čelika, plasman su ostvarile još ekipe Play Offa, Orlova, te Mladi Krajišnik.

U prvoj polufinalnoj utakmici sarajevski Play Off pobijedio je ekipu Orlova 81:64 (26:14, 27:16, 19:18 i 9:16), te će sutra igrati finale protiv domaćeg Čelika.

U drugoj utakmici KŽK Čelik ubjedljivo je pobijedio ekipu Mladog Krajišnika 94:43  (18:9, 28:11,16:17 i 32:6)

Domaće košarkašice bile su dominantne od prve do zadnje minute, samo je bilo pitanje s kolikom prednošću će se završiti drugi polufinalni duel. Zeničanke su nakon prvog poluvremena već imale visoku prednost 46:20, a odlične u prvom dijelu bile su Aldijana Iriškić i Anida Ćorović. U drugom poluvremenu treneri obe ekipe dali su priliku i ostalim igračicama, da pokažu svoje kvalitete. Konačni rezultat glasio je ubjedljivih 94:43 za Čelik. 

Najbolje u pobjedničkoj ekipi bile su Anida Ćorović sa 19 poena i šest asistencija, Nedžla Kovačević kao i Aldijana Iriškić imale su po 15 poena na svome kontu. U redovima ekipe iz Banja Luke, jedine raspoložene za igru bile su Milošević sa 17, te Zubac sa 14 poena.

Zeničanke će sutra u finalu igrati protiv najvećeg rivala sarajevskog Play Offa, a to će biti ujedno prilika da treći put uzastopno osvoje trofej Kup-a, te uz dvije titule u posljednje dvije sezone

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi