KŽK Čelik želi četvrtu uzastopnu pobjedu

Zeničanke dočekuju Brčanku

KŽK Čelik želi četvrtu uzastopnu pobjedu

D. Kurbegović

Nakon tri pobjede u prva tri kola Lige 6 prvenstva Bosne i Hercegovine, košarkašice Čelika su u pohodu na četvrti uzasopni trijumf. U petak u Areni igraju sa ekipom Brčanke u okviru četvrtog kola.

Tim povodom održana je press konferencija na kojoj je šef stručnog štaba Čelika Slobodan Kecman naglasio: 

"Prve tri utakmice su prošle zadovoljavajuće, mada smo mogli protiv Play off-a pobiediti sa više razlike, ali bili smo nekompletni i vjerujem da će u Sarajevu biti bolje. Ostale utakmice smo odigrali dosta dobro i nadam se da ćemo nastaviti kvalitetno raditi i nastaviti dobro igrati u nastavku sezone. Što se ekipe Brčanke tiče znamo njihove kvalitete, znamo koje stvari dobro rade, njihov glavni igrač je Nataša Kajtaz potrudićemo se da je zaustavimo i upišemo novu pobjedu", kaže Kecman.

Uoči završnice BH prvenstva redove aktuelnog prvaka i osvajača Kupa, Čelika, pojača je Jelena Jovanović koja je pred utakmicu sa Brčankom istakla: 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

"Moram priznati da sam prezadovoljna dosadašnjim boravkom u Zenici. Svi su me primili izvanredno i osjećam kao da sam mnogo duže ovdje, a ne nešto više od dvije sedmice. Utakmica sa Brčankom nam dolazi nakon tri pobjede u prva tri kola i nema sumjnje da bi sve osim naše ubjedljive pobjede bilo veliko iznenađenje. Iako smo ostvarili tri pobjede vidi se da još imamo prostora za napredak i očekujem u narednim utakmicama da budemo još bolje i da na kraju ostvarimo naše ciljeve. Brčanka je ekipa za koju se pripremamo ozbiljno kao i za svaku drugu utakmicu. Stručni štab je spremio sve njihove prednosti i slabosti, odnosno naše prednosti i vjerujem ako ispoštujemo sve zahtjeve trenera da će gledaoci vidjeti novu ubjedljivu našu pobjedu. Što se tiče mene i mojih saigračica spremno dočekujemo utakmicu, raspoložene i motivisane tako da pozivam gledaoce da dođu i uživaju u dobroj košarkaskoj utakmici", kaže Jovanović. 

Utakmica između košarkašica Čelika i Brčanke igra se u petak u Areni Zenica sa početkom u 17,00 sati, ulaz je slobodan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.