KŽK Čelik želi pobjedu nad favorizovanim Talijankama

Druga utakmica četvrtfinala MŽRKL-a

KŽK Čelik želi pobjedu nad favorizovanim Talijankama

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika u srijedu od 18 sati u Areni Zenica igraju revanš utakmicu četvrtfinala Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige protiv ekipe Umana Reyer iz Venecije. 

Prije sedam dana u Italiji je domaći sastav slavio sa uvjerljivih 74:49 i pred Zeničankama je svakako veliki izazov i ispit.

 "Rezultat iz prve utakmice nije realno ogledalo onoga što se dešavalo na terenu ali sigurno je da se radi o super kvalitetnoj ekipi, drugoj ili trećoj na tabeli Talijanske lige koja se dodatno pojačala pred naše utakmice. Ipak, vjerujem u svoj tim, vjerujem da kada izađemo pet na pet imamo šanse da pobijedimo i izborimo majstoricu. Nadam se da će nam u tome pomoći i naši navijači", kaže Slobodan Kecman, trener KŽK Čelik.

Aldijana Iriškić je se pred utakmicu u Veneciji vratila u sastav, po Kecmanovim riječima, oporavila se od povrede ali još uvijek nije u punoj takmičarskoj formi. 

Iskusna Jasmina Bigović uz komplimente na račun gošći iz Italije, ipak je optimista i vjerujem da ona i saigračice mogu odigrati puno bolje nego prije sedam dana i na kraju doći do pobjede. "Plasmanom u doigravanje, odnosno četvrtfinale Regionalne lige mi smo ispunili cilj. Mislim da možemo i više uraditi i obećavam da ćemo dati sve od sebe da upišemo pobjedu nad predstavnicama Italije", rekla je Bigović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.