Lagan trijumf Cibone u Ljubljani

Sramotan učinak Olimpij eu posljednjoj četvrtini

Lagan trijumf Cibone u Ljubljani

Cibona se uspjela vratiti na pobjednički kolosijek uvjerljivom igrom večeras u Ljubljani gdje je bez većih problema ostvarila trijumf nad Olimpijom rezultatom 74:47.

Cibosi su od starta imali kontrolu nad utakmicom, ali su posao ipak završili u posljednjoj četvrtini u kojoj je domaćin postigao sramotna dva poena, ito tek u posljednjem minutu.

Nakon neizvjesne prve četvrtine, Cibona je u drugih deset minuta uspjela steći osjetniju prednost i na pauzu otići sa vodstvom od 41:33. Držala je Olimpija kakav – takav priključak i tokom treće dionice, ali su sve nade pale u četvrtoj u kojoj je Cibona napravila seriju od 19:0.

Žižić je bio najefikasniji u timu Cibone sa šesnaest poena, dok je Dario Šarić pridodao četrnaest. Kod domaćih je prednjačio Galijus sa jedanaest poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.