Lakrdija KS BiH: Mikeš umjesto Mikeša

Novi sunovrat čelnika KS BiH

Lakrdija KS BiH: Mikeš umjesto Mikeša

Koliko su očajni, a ujedno i bezobrazni čelnici Košarkaškog saveza BiH pokazala je njihova posljednja sjednica.
Umjesto da naprave rezove i počnu sa ispunjavanjem vlastitih dužnosti, zbog kojih i sjede u foteljama, usaglasili su se da idu linijom manjeg otpora.
Zoran Mikeš, selektor ženske reprezentacije BiH koji je nedavno podnio ostavku zbog činjenice da se više nije mogao sam nositi sa nedaćama, zamoljen je da ostane na kormilu A tima uoči januarskog baraža za opstanak u A Diviziji.

Znaju dobro čelnici KS BiH da bi morali zasukati rukave kako bi riješili probleme u ženskoj košarci, znaju da bi taj posao zahtjevao veći angažman od jednog ili dva telefonska poziva dnevno koliko on iznosi sada. Bilo bi tu ozbiljnog rada, odlaska na razne destinacije, razgovore sa igračicama… sve što se u drugim, evropskim Savezima, ali i onim u okruženju radi već godinama i što jeste u opisu posla.
No, da bi pred novogodišnje praznike izbjegli “peglanje” odlučili su Mikešu predložiti (zamoliti) da “izgura još ovaj baraž, pa će onda sjesti i vidjeti”. Smiješno, tužno, bezobrazno!
Mikeš je u izjavama za bh. medije isticao kako ne bježi od obaveza, što je zaista tako, ali da mu je više “puna kapa” lažnih obećanja.
”Ukoliko Savez ispuni obaveze prema igračicama ostaću na klupi” poručio je selektor koji je naš A tim uveo u elitu nakon nekoliko godina tavorenja u B Diviziji.
Čelnici KS BiH na ovaj način ponovo su lopticu prebacili na selektora, pravdajući se teškom situacijom, ambivalentnim odnosom države BiH prema sportu, bla, bla… sve one fraze i floskule koje su im džoker u rukavu kada ih se malo “pritisne”, kada mi voda dođe do grla.
Najgore od svega je što će im to proći i ovaj put!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti