Laško partner KK Bosna, sutra protiv Vršca

Počinje ABA 2 liga

Laško partner KK Bosna, sutra protiv Vršca

Košarkaši sarajevske Bosne sutra počinju takmičenje u ABA 2 košarkaškoj ligi, utakmicom protiv Vršca. To je bio ujedno povod potpisivanju parttnerskog ugovora između "Studenata" i Pivovarne Laško, koja je u Bosni prepoznala sličnost u vrijednostima.

"Bosna je jedan od najsuspješnijih klubova regiona u historiji, sinonim za vrhunsku košarku i iznjedrio je razne velikane ove igre. Laško podržava mnoge košarkaške klubove, a ovo je nastavak naše platforme u BiH", kazao je Alen Pecirep izvršni direktor Boreasa, zastupnika Laškog u BiH.

Direktor Bosne Damir Krupalija izrazio je zadovoljstvo sklopljenim ugovorom uz očekivanje da će ojačati rad bivšeg evropskog prvaka te vratiti publiku u dvoranu. On je također najavio sutrašnji meč protiv Vršca.

"Svaki početak je bitan, pa tako i ovaj u ABA 2 ligi. Nadamo se da će nam ova saradnja s Laškom biti vjetar u leđa. Također, napomenuo bih da smo uspostavili saradnju i sa JKP Gras, pa će tako svaka kupljena ulaznica za našu utakmicu značiti i kartu za prevoz na dan kad kada se igra utakmica", riječi su Krupalije.

Kapiten Goran Ikonić najavio je meč koji počinje u 18 sati u Maloj dvorani Skenderija.

"ABA 2 liga je novo takmičenje koje pobuđuje veliko interesovanje, mnogi su bili voljni da nastupaju ove sezone. Tu smo mi, kao bivši prvak Evrope, također i Split, dva kvalifikaciona turnira su odigrana...Dat ćemo sve od sebe da opravdamo pobjerenje Uprave koja nas je tu dovela, kao i sponzora. Što se Vršca tiče to je mlada ekipa, a ovo je nova Bosna", kazao je Ikonić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi