Leotar savladao Sprase

Liga BiH za košarkaše

Leotar savladao Sprase

Košarkaši sarajevskih Sparsa doživjeli su danas novi poraz na gostujućem parketu, a bolji od ekipe Mensura Bajramovića bio je Swisslion Leotar rezultatom 69:56. 

Bio je ovo već peti poraz za Sparse ove sezone u 19. odigranih mečeva, dok je sa druge strane ekipa iz Trebinja upisala svoj 13. trijumf.

Domaće je do pobjede vodio Pelkić sa 16 poena, dok je Šakotić dodao 14. S druge strane za sarajevsku ekipu Kenan Bajramović je ubacio 16 poena, a njemu se priključio i Nikola Gajić koji je imao deset ubačaja.

Košarkaši Mladosti slavili su pobjedu na domaćem parketu protiv Slobode rezultatom 86:79. Ekipa Studenta je savladala Građanski sa 97:62, dok je Bošnjak upisao domaću pobjedu protiv Širokog rezultatom 80:78. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Utakmice Varde i Kaknja, odnosno BN Basketa i Zrinjskog, su u toku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi