Lerić optimističan pred Mladost

Pomoćni trener Studenta

Lerić optimističan pred Mladost

Pobjedom u Hadžićima proteklog vikenda košarkaši Studenta podignuli su samopouzdanje i sada s optimizmom čekaju nove izazove u prvenstvu. Studenti su u ponedjeljak odigrali odličnu utakmicu protiv Zrinjskog u polufinalu Kupa KS Herceg-Bosne, te su nesretno poraženi tricom Šutala sa zvukom sirene.

Dobre igre Studenata razlog su za optimizam uoči gostovanja Mladosti u dvorani na Bijelom Brijegu. 

"Dolazi nam neugodna ekipa Mladosti iz Mrkonjić Grada koja je sastavljena od dobrih pojedinaca, i odigrala je kvalifikacije za Drugu ABA ligu. Mi smo u dobrom ritmu, što smo pokazali u susretima protiv Bošnjaka i Zrinjskog. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo i vjerujem da ćemo u subotu dati sve od sebe i ostvariti pobjedu", kazao je pomoćni trener Studenta Samir Lerić. 

Jedan od igrača od kojih se očekuju veliki doprinos protiv Mladosti je Miloš Marković. On nije nastupio u ponedjeljak u susretu sa Zrinjskim, te s nestrpljenjem očekuje subotnji ogled. 

"U subotu nas očekuje protivnik koji je na samom startu, kao i mi imao težak raspored. Mladost je iskusna ekipa, sa iskusnim trenerom, ekipa koja je sastavljena da uđe u Drugu ABA ligu, ali nisu prošli kvalifikacije. Momčad koja je kvalitetna od provjerenih srpskih igrača koji su igrali u Prvoj ligi. Mi moramo dati svoj maksimum, pokazati energiju, volju i želju kao protiv Bošnjaka, i ako tako pristupimo utakmici možemo zabilježiti dobar rezultat", poručio je Miloš Marković. 

Student i Mladost u dosadašnjem tijeku prvenstva ostvarili smo po jednu pobjedu i tri poraza. Trener Lerić dobro poznaje većinu igrača Mladosti koji imaju iza sebe iskustvo igranja u Prvoj ligi. 

"Mladost je iskusna ekipa koja rotira 6-7 igrača. Neke igrače poznajemo iz Prve lige, poput Aleksića iz Trebinja, tu je još Majić, zatim Dumić. To je ekipa koja je posljednjih godina u vrhu bh. košarke, gdje dobar posao radi trener Goran Sladojević, i sigurno nam u subotu neće biti lako", istaknuo je Lerić. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Za Student će u subotu u prvenstvu debitirati Đorđe Lelić koji je prve minute u novom dresu upisao već u ponedjeljak protiv Zrinjskog i postigao sedam poena. Utakmica između Studenta i Mladosti igra se u subotu u 17 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi