Levski razbio Mega Vizuru, Szolnoki bolji od Metalca

ABA liga, 2. kolo

Levski razbio Mega Vizuru, Szolnoki bolji od Metalca

E. Škorić

Levski i Szolnoki ostvarili su uvjerljive domaće pobjede u susretima drugog kola ABA lige. 

Szolnoki je pred sovjim navijačima nadigrao Metalac iz Valjeva. Gosti su bili potpuno razbijeni već nakon prvog poluvremena, kada je domaći tim vodio 35:21. 

Prednost Mađara samo je rasla kako se bližio kraj utakmice, a konačan rezultat glasio je 67:51. Vojvoda je sa 16 poena bio najbolji u domaćem timu, dok nijedan igrač gostiju nije bio dvocifren na kraju.

Iako u velikim problemima, Levski je uspio u Sofiji da savladali Mega Vizuru i to poprilično uvjerljivo. Levski je već nakon prvih 10 minuta vodio 25:15, a nakon dvije dionice igre prednost domaćih iznosila je čak 19 poena (57:38). 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Mega je uspjela da odigra dobro u trećoj dionici i vrati se u igru, ali je u zadnjoj četvrtini Levski odradio rutinski posao i upisao pobjedu. Slavili su domaći na kraju sa 98:89. 

Kod domaćih je Heath ubacio 18, Zahariev 17, a Ivanov i Pupović 14 poena. Marelja je kod gostiju ubacio 19, Jokić 15, a Jaramaz i Miljenović po 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.