Limometal prosuo prednost nad Borcem

Osmine finala košarkaškog kupa

Limometal prosuo prednost nad Borcem

M. Skaka

Ko je gledao utakmicu u Cazinu nikako nije mogao da vjeruje šta su prokockali domaći igrači. Od samog početka Limometal je krenuo veoma dobro kako u odbrani tako i u napadu.

U prvoj polovini susreta, u svim segmentima igre favoriti iz Banjaluke bili su nadigrani. Međutim pauza i vidno slaba fizička sprema izgleda da su uzeli svoje.

U drugom poluvremenu Cazinjani su držali +16 sve do 27-28 minute kada su počeli lagano padati. Osokoljeni gosti vidjevši da mogu stići te da im se ukazala velika šansa dali su i zadnji atom snage da stvarno tako i bude. Dvije minute i 15 sekundi do kraja gosti dolaze u svoje prvo vodstvo te nervoznog i nepreciznog domaćina u završnici pobjeđuju sa 5 koševa razlike što je bilo i najveće vodstvo Banjaluke.

«Da su moji igrači pravi umjetnici dokazali su u prvom poluvremenu kad su razbili renomiranog prvoligaša, ali isto tako stečenu prednost od 20 razlike umjetnost je izgubiti. Ipak moramo biti objektivni, igrali smo protiv puno fizički spremnije ekipe, ekipe koja nas je natrčala u finišu utakmice. Nismo nadigrani što je najbitnije i ostaje žal za prokockanom šansom.», izjavio je na kraju Saud Terzić, trener Cazinjana.

Limometal Cazin – Borac Nektar 69:74

(23:17, 25:14, 12:18, 9:25)
Sportska dvorana Cazin. Gledalaca: 300 Sudije: Adamović, Ćazić, Skenderija (svi B.Luka)
Komesar: Jakovljević (B.Luka)

LIMOMETAL: Jakovljević 14, Ćatović, Protić 12, Halkić, Halilović, Kapić 19, Šepić, Kovačević 6, Pejić 6, Tatarević 8. Trener: Saud Terzić
BORAC: Komljenović, Lončar 6, Nikolić, Milošević 26, Ivić, Vlašković 8, Gajić 4, Pavlović 8, Nikolić, Josipović 14, Konstatinović 6. Trener: Boro Đaković

Rezultati osmine finala kupa:

Sutjeska – Bosna 64:73
Brotnjo - Široki 65:79
Grude - Slavija 83:77
Čapljina Lasta - Zrinjski HT Mostar 86:82
Limometal Cazin – Borac Nektar 69:74
Travnik - Igokea 64:110
Limometal - Borac Nektar 69:74

Čelik – Sloboda igra se 12.12.2009. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.