Lisac: Do kraja sedmice odluka o domaćinu završnog turnira

Četiri kandidata za završni turnir

Lisac: Do kraja sedmice odluka o domaćinu završnog turnira

M. Šljivak

Generalni menadžer Regionalne košarkaške ABA lige Roman Lisac izjavio je danas kako će do kraja sedmice biti poznat domaćin završnog turnira, ali je isto tako otpisao mogućnost da to bude Beograd.

Lisac je istakao kako su četiri grada u konkrenciji za organizovanje Final Foura, a iako je kandidat za organizaciju, Beograd gotovo izvjesno neće dobiti domaćinstvo, zbog problema oko bezbjednosti.

"Kandidati su Beograd, Laktaši, Kragujevac i Skoplje, a do kraja sedmice ćemo donijeti odluku. Najvjerovatnije će sve biti jasno u petak ili nedelju. Ja sam želio da to bude Srbija, ali vidite da imamo mnogo problema", rekao je Lisac.

On je dodao također da je i predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas protiv toga da Beograd bude organizator završnog turnira, što će vjerovatno biti i usvojeno, te Beograd već izvjesno otpada iz trke.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.