Enes Numanović pred meč sa Litvancima

"Litvanija je favorit, no imamo pravo da se nadamo trijumfu"

E. Čaušević

Bh. juniori danas igraju protiv selekcije Litvanije u okviru drugog kola grupne faze Evropskog prvenstva koje se igra u turskom Samsunu.

Naši košarkaši jučer su u dramatičnoj utakmici savladali Izrael. Pred današnji meč razgovarali smo sa pomoćnim trenerom Enesom Numanovićem koji je kazao da je Litvanija danas favorit, ali da imamo razloga da se nadamo pozitivnom rezultatu.

"Sve utakmice prve na prvenstvu su takve, sa velikim brojem grešaka. Mi smo u prvom poluvremenu imali 18 grešaka što je prevelik broj. Jesmo ušli nekako nervozno u utakmicu, ali protivnik nas je natjerao na to. Mislim da su odlično postavili fazu odbrane gdje su napadački našeg najopasnijeg igrača Džanana Musu bezobrazno usmjerili u njegovu slabiju dribling stranu i čekala su ga dva malo veća protivnika, faktički tri igrača su bila na njemu. Mi u budućim utakmicama očekujemo isto to i mislim da se ostali igrači moraju pokazati na takvu vrstu odbrane", rekao je Numanović za SportSport.ba, te dodao:

"Litvanija spada među favorite zajedno sa Francuskom, Turskom i Njemačkom i to je ekipa baš kvalitetna na svim pozicijama. Oni jesu favoriti, ali ipak ovo zajedništvo i atmosfera koju ova ekipa pruža nam daje nadu da možemo očekivati povoljan rezultat".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije