Livno bolje od Širokog II

3. kola lige KSHB

Livno bolje od Širokog II

Odigrana je prva utakmica 3. kola lige Herceg-Bosne u košarci za seniore u kojoj je Livno savladalo Široki II sa 76:71. Domaćin je cijelu utakmicu vodio i zasluženo došao do druge uzastopne pobjede.

U petak i subotu igraju se i preostale utakmice 3. kola. Derbi se igra u Odžaku gdje gostuje zahuktalo Brotnjo. Po tradiciji,ove utakmice su se uvijek rješavale u posljednjim trenucima, Iako Čitlučani ove godine imaju respektabilan sastav dobro će se namučiti da dođu do treće pobjede u nizu.

Ljubuški je ohrabren pobjedom u Tomislavgradu i pokušat će to ponoviti i u susretu sa favoriziranim Zrinjskim II.

Busovača će nakon dva teška poraza pokušati da vrati izgubljeno samopouzdanje te pobjedom protiv Rame krene ka sredini tabele. Vitez ponovo očekuju rekordnu posjetu iako im u goste stiže najneprijatnije iznenađenja dosadašnje dijela natjecanja-Tomislavgrad.

Svoju prvoligašku premijeru imat će Kiseljak u svoj novoj dvorani. Ono što je sigurno je da će dvorana biti ispunjena do posljednjeg mjesta, a sve osim pobjede Posušja bilo bi ravno senzaciji.

Raspored 3. kola
28.10.
LIVNO - ŠIROKI II  76:71

Petak 30.10.
LJUBUŠKI – ZRINJSKI II  17.00
BUSOVAČA - RAMA   19.00

Subota 31.10
ODŽAK - BROTNJO  16.00
KISELJAK - POSUŠJE  18.00
VITEZ - TOMISLAVGRAD  20.00

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.