Lojo: Bh. košarka ne treba da brine za svoju budućnost

Selektor ženske juniorske reprezentacije

Lojo: Bh. košarka ne treba da brine za svoju budućnost

D. Rakanović

Ženska juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine završila je na 12. mjestu na nedavno završenom Evropskom prvenstvu A divizije u Mađarskoj. 

Selektor Goran Lojo je poručio da je ostvaren prvobitni cilj, a to je opstanak u A diviziji i naredne godine. 

"Zadovoljan sam ostvarenim rezultatom na Evropskom prvenstvu. Uspjeli smo ostvariti naš prvobitni cilj, a to je opstanak u društvu najboljih. Ispale su velesile poput Grčke, Turske i Litvanije. Bosna i Hercegovina ostaje među 16 najboljih ekipa i to je ona najveća satisfakcija za uloženi rad i trud u prethodnih mjesec i po dana", rekao je Lojo. 

Selektor je istakao da su sve reprezentativke dale svoj maksimum. 

"Sve djevojke su dale svoj maksimum, iako smo nastupali sa najmlađom ekipom na prvenstvu, uspjeli smo to nadoknaditi borbenošću, zalaganjem od prve do zadnje minute na svakoj utakmici. Dobili smo neku novu širinu u igri što prije nije bio slučaj. Čak tri igračice ove godine su u top 20 na listi strijelaca, a ono što me posebno raduje je da čak njih sedam može i slijedeće godine nastupati na Evropskom prvenstvu u ovom uzrastu", rekao je Lojo i dodao: 

"Okosnica tima je tu, treba samo vrijedno raditi i trenirati. U narednom periodu treba pokušati napraviti nekoliko kontrolnih okupljanja kako bi se ekipa što bolje pripremila za ponovni nastup slijedeće godine". 

Selektor se dotakao grupne faze u kojoj smo imali teške protivnike. 

"Imali smo sigurno najjaču grupu na prvenstvu, jer je na kraju Belgija postala prvak Evrope, a mi smo s njima odigrali utakmicu na dvije lopte. Francuska je na kraju osvojila bronzanu medalju, a Češka je završila na četvrtoj poziciji. Odigrali smo čvrsto sve utakmice, djevojke su pokazale zavidan nivo zalaganja i bh. košarka ne treba da brine za svoju budućnost", rekao je Lojo. 

"One su na ovom prvenstvu pokazale da dolazi jedna nova generacija mladih košarkašica koje se ravnopravno uz dobar rad mogu suprotstaviti svim favorizovanim protivnicama".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi