Selektor naše reprezentacije

Lojo: Ispunili smo svoj cilj, hvala svim djevojkama

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je večerašnjom pobjedom nad Islandom (82:67) izborila plasman u A diviziju.

Selektor našeg nacionalnog tima Goran Lojo je nakon završetka utakmice govorio za SportSport.ba, a istakao je kako je zadovoljan i ponosan na ostvareni rezultat.

"Za nas je ova utakmica bila kao finale. Nama je bio cilj prije početka priprema da izborimo plasman u drugi krug, što smo uspjeli, a onda u drugom krugu da izborimo plasman u A diviziju. Uvezali smo pet pobjeda a onda je došla Švedska od koje smo izgubili, ali sve je dobro završilo. Stručni štab je sa djevojkama smogao snagu da se vrati nakon nesretnog poraza i da napravimo uspjeh. Zahvaljujem se i ovoj divnoj publici, bez koje uspjeh ne bi bio moguć. Imali smo i veliku podršku KSBiH i ništa nam nije falilo", rekao je Goran Lojo, te dodao:

"Drago mi je zbog djevojaka koje će naredne godine imati priliku da igraju u A diviziji. Pozdravljam i one koje nisu bile među ovih 12 igračica, jer su i one u našim srcima".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi