Lojo: Mnogi nisu vjerovali u nas

Selektor ženske juniorske reprezentacije BiH

Lojo: Mnogi nisu vjerovali u nas

D. Rakanović

Ženska juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je Grčku sa 80:65 u razigravanju za plasman od 9. do 16. mjesta na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj čime su osigurale opstanak u A diviziji. 

Selektor Goran Lojo nije krio oduševljenje nakon utakmice. 

"Šta reći nego da sam presretan. Uspjeli smo ostvariti opstanak u A diviziji s najmlađom ekipom na prvenstvu. Mnogi nisu vjerovali u nas, ali ja jesam od samog početka. Ovo je tim koji ima budućnost", rekao je Lojo. 

Selektor je istakao da je prvobitni cilj ostvaren, kao i da će u nastavku prvenstva naše juniorke igrati rasterećenije. 

"Pokazali smo zavidan nivo zrelosti onda kada je bilo najpotrebnije. Želim čestitati cijeloj ekipi na zalaganju, od samog početka priprema do danas. Ovo danas je za nas bilo kao finale, jer smo u grupi igrali sa renomirani protivnicima. Jučer smo u borbi za četvrfinale se sastali sa Češkom koja važi za jednog od favorita na Evropskom prvenstvu.

Realno gledajući nismo tu imali nekih velikih šansi, ali već nakon manje od 24 sata smogli smo snage i ostavili srce na parketu u ovoj utakmici i  ostvarili smo naš prvobitni cilj, a to je opstanak u A diviziji.  U nastavku prvenstva ćemo odigrati rasterećeno i pokušati ostvariti što bolji plasman", rekao je Lojo. 

Pred našim juniorkama je razigravanje od 9. do 12. mjesta, a u subotu nas očekuje duel protiv Hrvatske koji je na rasporedu od 19:45 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi