Lojo: Sjajna utakmica i na kraju zaslužena pobjeda Čelika

Trener ŽKK Play Off nakon poraza u Zenici

Lojo: Sjajna utakmica i na kraju zaslužena pobjeda Čelika

Piše: D. Kurbegović Powered by:
Košarkašice sarajevskog Play Offa večeras su u zeničkoj Areni u sjajnoj utakmici nakon produžetaka poražene od domaćeg Čelika rezultatom 90:89.

 Nakon sjajne i neizvjesne utakmice gostujući trener je prokomentarisao večerašnji susret u Zenici.

"Utakmica je opravdala epitet derbija, kada su svi mislili da će u regularnom dijelu Čelik pobijediti, mi smo u posljednjoj sekundi postigli koš za produžetke.O kakvoj jačini utakmice večeras govori podatak da su se ekipe uzajamno 18 puta smjenjivale u vodstvu , čak je bilo devet izjednačenja u toku utakmice, stvarno sve pohvale zaslužuju igračice obje ekipe. One su u današnji susret ušle s dosta energije, možda ekipa Čelika s malo više motiva nego mi, jer smo umorni od Regionalne lige, koju smo završili prije 10-tak dana, naravno da to ne umanjuje pobjedu Čelika, ja im iskreno čestitam na zasluženoj pobjedi" istakao je Lojo.

Sarajke ostaju u borbi za prvo mjesto, a večerašnja utakmica je bila susret mnogih mladih igračica koje imaju za cilj afirmaciju u ovoj sezoni

"Naš cilj ostaje isti, idemo dalje želimo da ostvarimo naš cilj do kraja sezone. Meni je drago što su i jedna i druga ekipa imaju mnogo mladih igračica, ove sezone nešto više u Čeliku, ali i kod nas ima dosta mlađih igračica. Drago mi je što je utakmica odigrana u visokom ritmu, s dosta energije, te je sigurno na kraju opravdala epitet derbija, te su vjerujem i gledaoci mogli uživati" kazao je Lojo.


Liga BiH za žene