Trener ŽKK Play Off

Lojo: Trudit ćemo se da odigramo što bolju utakmicu

Košarkašice Play Off Happyja danas će u okviru 9. kola regionalne lige ugostiti na domaćem parketu Radivoj Korać koji u ovoj sezoni nije zabilježio niti jedan poraz. 

U taboru sarajevskog kluba vlada veliki optimizam i sve igračice su spremne da ostave posljednji atom snage sa pobjedu, što je tokom razgovora za SportSport.ba potvrdio i sam trener Goran Lojo. 

"Radivoj Korać je po meni najkvalitetnija ekipa u ligi. U našoj grupi su neporaženi sa osam pobjeda iz isto toliko susreta i radi se o ekipi koja je osvojila regionalnu ligu pretprošle sezone. Mi ćemo se truditi da odigramo maksimalno, da odigramo što je bolje moguće, igramo na domaćem terenu resterećeno i nakon toga slijedi nam utakmica protiv Medveščaka u utorak u Zagrebu", kazao je Lojo, dodavši: 

"Mislim da smo ove sezone u regionalnoj ligi napravili određeni pomak, jer imamo tri pobjede sa najmlađom ekipom u regiji. Nakon završetka u regionalne lige okrećemo se prvenstvu gdje nam je cilj osvojiti titulu."

Lojo je istakao da će u današnjoj utakmici moći računati na sve igračice. 

"Sve igračice su spremne, malo smo umorni svi. Imali smo utakmice sa Željezničarom, Triglavom, sad protiv Radivoj Koraća, već u petak protiv Impusa, utorak smo u Zagrebu i onda protiv Jedinstva u Tuzli igramo. U nekih 20 dana ćemo odigrati ukupno osam utakmica što je stvorilo određenu dozu umora."

Optimizam ne krije ni košarkašica Nikolina Džebo.

"U svaku utakmicu ulazimo ambiciozno. Znam da će moj ekipa zajedno sa mnom dati maksimum, pa ćemo vidjeti kakav će biti krajnji ishod. Poprilično sam uvijek optimista i dat ćemo sve od sebe da ostvarimo pobjedu", kazala je Džebo. 

Svoj komentar na današnju utakmicu dala je i Nikolina Delić. 

"Ovaj put igramo protiv Radivoja Koraća iz Beograda. Oni su zaista kvalitetna ekipa bez poraza i već nekoliko puta su osvojili regionalnu ligu. Mi ćemo dati sve od sebe, igramo bez opterećenja i očekujemo dobru igru. Mi smo mlada ekipa, ostavit ćemo srce na parketu kao i svaki put", ističe Delić, te se osvršće na narednu prvenstvenu utakmicu. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Igramo protiv Impulsa u petak gdje zaista očekujemo pobjedu i dobru igru. Svi igrači će se rotirati i igrat ćemo bez opterećenja". 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.